Bussum,
19
september
2016
|
13:30
Europe/Amsterdam

1e Halfjaarcijfers Nederlandse bloemisten op 27 september om 09.30 uur

Samenvatting

Op 27 september a.s. om 9.30 uur zal de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) de halfjaarcijfers bekend maken met betrekking tot omzetontwikkeling en consumentengedrag in de bloemistenbranche. Ook zal VBW haar visie op de marktontwikkelingen geven.

VBW is de brancheorganisatie van Nederlandse bloemisten en vertegenwoordigt de belangen van ruim 1300 aangesloten winkels. De Nederlandse bloemisten realiseren een jaarlijkse omzet van 1 miljard euro. Het is voor het eerst dat VBW met een marktbeeld naar buiten komt. Directeur Marco Maasse is beschikbaar voor duiding van en toelichting op de cijfers en de sector.

Bram Rijkers
De samenwerking met Whitelabel PR is een volgende stap voor ons om de vakbloemist nog beter op de kaart te zetten. Doel van de samenwerking is meer bekendheid en positieve waardering voor bloemisten creëren bij consumenten door het vak eigentijds te positioneren.
Bram Rijkers
Boilerplate

Over VBWVBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) is de ondernemende brancheorganisatie voor bloemisten in Nederland. Deze ondernemers verkopen bloemen, planten, bloemwerk, potten en aanverwante producten aan consument en bedrijfsleven vanuit een bloemenwinkel. De 3.000 bloemisten realiseren gezamenlijk jaarlijks een omzet van ruim 1 miljard euro. Een kleine 10.000 medewerkers hebben een mooie baan in de branche. De gezamenlijke bloemisten hebben een marktaandeel van ruim 50% in de bloemenverkoop in Nederland, in planten bijna 30%. Met ruim 1.300 aangesloten winkels vertegenwoordigt VBW ruim 62% van de omzet en de werkgelegenheid in de branche.