Deventer,
13
maart
2018
|
11:15
Europe/Amsterdam

Barend Jan Schrieken nieuwe directeur bij NV Bergkwartier

Samenvatting

Barend Jan Schrieken (42) is per 1 maart jongstleden benoemd als directeur bij NV Bergkwartier. Hij volgt hiermee Klaartje Snieders op die de functie sinds oktober 2016 interim waarnam. NV Bergkwartier is de ‘Maatschappij tot Stadsherstel' in Deventer. NV Bergkwartier is opgericht in 1968. NV Bergkwartier bezit circa 200 historische panden, vrijwel allemaal rijksmonumenten, in en rond de historische binnenstad van Deventer. In totaal verhuurt NV Bergkwartier ongeveer 300 eenheden.

Schrieken was de afgelopen jaren MT-lid en Manager Strategie & Ontwikkeling bij het Nationaal Restauratiefonds. Daarvoor werkte Schrieken als (strategisch) financieel adviseur voor zowel zijn eigen bedrijf Integrex als voor Fakton.

Schrieken startte zijn carrière in 2000 bij Van Hoogevest Ontwikkeling in Amersfoort.Schrieken over zijn stap naar NV Bergkwartier: "Sinds mijn afstuderen bij de Rijksdienst voor Monumentenzorg heb ik een passie voor monumenten. Graag draag ik in mijn rol als directeur bij de NV Bergkwartier bij aan de maatschappelijke waarde van de monumentale panden van de NV Bergkwartier in Deventer." 

 

Schrieken heeft bouwkunde gestudeerd aan de TU Delft.