Bussum,
03
december
2018
|
10:12
Europe/Amsterdam

Beethoven, Bridge en Brahms in Bussumse Spieghelkerk

Samenvatting

Werken van Beethoven, Bridge en Brahms zijn op 14 december om 20.15 uur te horen in Spieghelkerk in Bussum. Cellist Karel Bredenhorst en pianist Simon Callaghan, samen Duo Verzaro, zijn de uitvoerenden en de organisatie is in handen van De Kleine Zaal om de hoek.

Dorien van Londen van De Kleine Zaal om de hoek: ‘Onze Stichting organiseert al sinds de jaren zestig kamermuziekconcerten. Deze concerten vonden voorheen plaats in het monumentale Stadhuis van Naarden waardoor ze de toepasselijke naam Stadhuisconcerten kregen. Toen het aantal stoelen in het Stadhuis niet meer toereikend bleek, is besloten te verhuizen naar de Bussumse Spieghelkerk waar we nu zesmaal per jaar de concerten organiseren. Deze concerten zijn allemaal van een hoge kwaliteit. We doen niet onder voor de programmering van De Kleine Zaal in het Concertgebouw van Amsterdam – vandaar ook de nieuwe naam. De prachtige kerk biedt ons gelukkig de mogelijkheid om naast abonnementen ook losse kaarten te verkopen. Zo kan een breed publiek meegenieten van de steeds wisselende maar zonder uitzondering mooie concerten’.

Concert: Duo VerzaroKarel Bredenhorst celloSimon Callaghan piano

Spieghelkerk, Nieuwe ’s-Gravelandseweg 34, Bussum

Datum: 14 december, aanvang 20.15 uur

Losse kaarten: EUR 25 via www.dekleinezaalomdehoek.nl

Programma:

Beethoven – Sonate voor cello en piano nr.2 in g, op. 5 nr.2Bridge – Sonate voor cello en pianoKodály – Adagio voor cello en pianoLiederen van Brahms, Schumann en Tsjaikovski