Amsterdam,
30
april
2019
|
11:39
Europe/Amsterdam

Bekendmaking onderzoeksresultaten “Ongelijke kansen in het onderwijs”

Samenvatting

Op 8 mei a.s. worden tijdens een seminar de resultaten besproken van een onderzoek onder basisschoolleerkrachten naar ongelijke kansen in het onderwijs. Het seminar wordt georganiseerd door het Jeugdeducatiefonds, Stichting Kinderpostzegels Nederland en ABN AMRO Foundation om samen met scholen, gemeenten en de politiek tot oplossingen te komen om juist gelijke kansen voor kinderen te creëren. De onderzoeksresultaten worden in de loop van de ochtend door middel van een persbericht naar buiten gebracht en later besproken op het seminar.

Sprekers op het seminar zijn o.m. Kim Putters (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau) en Ilias el Hadiou (wetenschappelijk docent Erasmus Universiteit) en prof. dr. Sietske Waslander (hoogleraar sociologie). De dagvoorzitter is Pieter Hilhorst (o.m. lid van de Raad voor Volksgezondheid). Tevens wordt er een prijs uitgereikt voor de beste oplossing die leerkrachten zelf zien om de ongelijkheid tegen te gaan.

Het complete programma van “Ongelijke kansen in het Onderwijs” is hier te bekijken.

Seminar ‘Ongelijke kansen in het Onderwijs´ op 8 mei 2019Tijdstip: 13.00- 16.30 uurLocatie: ABN AMRO hoofdkantoor, Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam