Bussum,
19
maart
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Brandweer Gooi en Vechtstreek klaar voor Wandelen voor Water

Samenvatting

De Brandweer Gooi en Vechtstreek is er weer klaar voor om op 21 maart a.s. 150 leerlingen van de Gooilandschool en de St. Vitusschool te verlossen van 6 liter water per persoon. De leerlingen zullen namelijk op die dag 6 kilometer wandelen met 6 liter water in de rugzak. Dat is namelijk ook wat kinderen in Tanzania iedere dag lopen om water te halen en daardoor niet van onderwijs kunnen genieten. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar Kinko en Emao, twee dorpen in Tanzania, waar een watertappunt wordt gerealiseerd waar 4200 mensen van kunnen profiteren. De organisatie van de Wandelen voor Water-actie is in handen van Rotary Bussum.

Foto-onderschrift: Simon Eijpe (foto) is vrijwilliger bij de Bussumse kazerne van Brandweer Gooi en Vechtstreek en met zijn collega’s is hij al voor het vierde jaar paraat met de bos/heideblusunit, waarin de kinderen na afloop hun waterflessen kunnen leeggieten, waardoor het water ook nog een goede bestemming krijgt.

De start is 21 maart om 09.00 uur bij Paviljoen Heidezicht. De meeste kinderen worden tussen halfelf en twaalf uur terugverwacht.