Bussum,
08
februari
2018
|
10:35
Europe/Amsterdam

Bussumse Willem de Zwijger College gaat ouderen een super middag bezorgen

Samenvatting

Meer dan honderd leerlingen variërend van 12 tot 17 jaar van het Bussumse Willem de Zwijger College gaan in het kader van hun ontwikkeling tot wereldburger, op 16 februari op bezoek bij de verschillende verzorgingstehuizen. Daar gaan zij kennis maken met de ouderen die zij de dinsdag erna zullen begeleiden bij het bezoek aan de schoolmusical. De kinderen, die zich massaal vrijwillig hebben opgegeven, krijgen een rondleiding en maken kennis met de ouderen zodat zij meer begrip krijgen voor elkaar. Dit ter voorbereiding op het gezamenlijke bezoek door jong en oud aan de try-out van de schoolmusical Jersey Girls die op 20 februari wordt gehouden in ’t Spant. Burgemeester Han ter Heegde van de Gemeente Gooise Meren zal ook de musical bezoeken. De leerlingen hebben voorafgaand aan hun ‘ouderen-bezoek’ ook een gastles gevolgd,verzorgd door Rotary Bussum, met als leidraad ouderen en eenzaamheid.

Journalisten zijn op 16 februari van harte welkom om samen met de kinderen van het Willem de Zwijger mee te gaan naar de rondleiding en kennismaking tussen jong en oud.

Op 20 februari om 14.00 uur zijn journalisten van harte welkom bij ‘t Spant waar 100 jongeren en 100 ouderen samen de musical gaan bezoeken.

Journalisten kunnen zich aanmelden door contact te zoeken met:

  • Julia van Tol (Willem de Zwijger College) op nummer 0653812615 of mail j.v.tol@wdz.nl
  • David Gribnau (Rotary Bussum) op nummer 0620415329 of mail david@gribnau.com

Het vervoer wordt op 20 februari geregeld door de Rotary samen met de Stichting Kinderopvang Bussum Naarden Muiden Muiderberg (SKBNM). Tientallen leden met hun priveauto’s en de SKBNM met 10 busjes halen de gasten op leeftijd op en brengen ze ook weer thuis.