Utrecht,
07
december
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

‘Faillissement Jobbird en andere vacatureplatforms in lijn der verwachting’

Iedere vacature verdient een speciale vacature website

Samenvatting

Het faillissement van vacatureplatform als Jobbird kan niet als een verrassing komen stelt Sidney Hiele, directeur van QSXL. Juist vandaag introduceert QSXL, het recruitmentbureau dat op basis van slimme zoekalgoritmes, personeel werft over de hele wereld een website die definitief afrekent met de traditionele brochure teksten van vacatureplatforms als Jobbird, Monsterboard en Nationale Vacaturebank. Op hippopage.nl kunnen ondernemingen hun eigen carriersite openen en die wel aansluiten bij de huidige tijdsgeest en niet op die van 15 jaar geleden.

Hippopage biedt de mogelijkheid om een kleine miniwebsite te maken speciaal gericht op slechts één vacature. Waarbij je online kennismaakt met je toekomstige collega’s en echt alle details krijgt te zien die bij die specifieke functie horen.

Hiele: ‘Werkzoekende zoeken niet meer op vacaturesites waarbij ze het gevoel hebben dat ze in feite naar ouderwetse advertenties uit een krant zitten te lezen. Anno 2018 zal je op een andere manier mensen online moeten verleiden. Namelijk door op attractieve en realistische manier je vacatures weer te geven. Als jij je doelgroep goed kent en actief probeert ze te verleiden om in beweging te komen, dan is een speciale pagina gericht op die ene specifieke functie de oplossing. Nieuwe medewerkers starten beter geïnformeerd aan de functie en zullen langer tevreden zijn in hun baan.’

Boilerplate

QSXL

Search Company QSXL is wereldwijd een van de toonaangevende specialisten op het gebied van talent search. Op basis van slimme zoekalgoritmes worden passieve kandidaten online gevonden, benaderd en aangetrokken. QSXL weet zo kandidaten te selecteren die niet in de reguliere (online) databases te vinden zijn. Bovendien biedt QSXL met haar Sherlock Report organisaties de mogelijkheid om middels een tailor made arbeidsmarktanalyse inzicht te krijgen in het arbeidspotentieel voor specifieke functies in een bepaalde branche en in een vooraf bepaalde geografische regio. www.qsxl.com.