10
maart
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Jebroer: Met geld koop je geen vrienden en geluk

 De bekende muzikant Jebroer, beter bekend van hits als “Nooit Meer Slapen”, “Gaan Met Die Banaan” en “Brommer”, voegt met zijn speciaal voor jongeren geschreven nummer ‘Goud’ in samenwerking met Anouk Hendriks, een persoonlijk hoofdstuk toe aan zijn oeuvre. Hij wil jongeren leren hun eigen pad te kiezen, mede door zijn eigen ervaringen met financiële problemen. Het nummer dat geschreven is voor Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) staat in deze ‘Week van het geld’ centraal in de Budget Challenge Workshop. Een initiatief om met mbo-studenten in gesprek te gaan over schulden en vooral hoe deze voorkomen kunnen worden.

10-3-2015 |  Veel mbo-studenten hebben moeite om rond te komen en een deel van hen maakt daardoor schulden. Reden voor Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) om de Budget Challenge Workshop te lanceren, in samenwerking met de NVVK en de KBvG. Voor deze workshop heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een subsidie verleend aan WWJB. Doel van de Budget Challenge Workshop is om schulden bespreekbaar te maken en studenten te leren minder geld uit te geven.

Joke de Kock, voorzitter NVVK: “Je gunt jongeren de vrijheid om zich te ontwikkelen. Helaas zijn teveel jongeren belast met schulden. Schulden beknellen je vrijheid, dus het is erg belangrijk dat jongeren leren om te gaan met geld.”

“Jongeren moeten goed afwegen welke financiële gevolgen een beslissing heeft. Dat kan problemen voorkomen. De Budget Challenge Workshop geeft handvatten om goede keuzes te maken, een heel goed initiatief dus”, aldus Karen Weisfelt, directeur van de KBvG.

Jebroer, die in 2013 nog werd uitgeroepen als Serious Talent door muziekzender 3FM, heeft zelf ervaring met het feit dat het moeilijk is om als jongere om te gaan met geld en hoefde daarom niet lang na te denken toen hij door WWJB werd gevraagd een nummer te schrijven. Jebroer: “Ik vind het tof dat ik op mijn manier kan laten zien dat je wel degelijk je financiële problemen kunt oplossen. Als ik dat kan, dan kunnen andere jongeren dat ook en dat moet zelfvertrouwen geven.”

Thea Hazel-Stals, directeur van WWJB: “Geld en eventuele schulden zijn lastige onderwerpen voor jongeren om te bespreken. Je loopt daar niet graag mee te koop. Vandaar dat wij aan Jebroer hebben gevraagd hier op een eigentijdse manier mee om te gaan. Ik ben heel tevreden met het resultaat en hoop stiekem eigenlijk dat dit een echte hit gaat worden. En het is mooie toevoeging aan de Budget Challenge Workshop. De zinnen ‘Ik heb een hart van goud, hoef niet met al mijn geld te gooien… om te weten wat ik waard ben’ zijn mij uit het hart gegrepen. Ik hoop dat ze jongeren inspireren om eigen keuzes te maken.”

Journalisten over mij als adviseur

Journalisten over mij als adviseur

o.m. FD, De Telegraaf en BNR

Van Nieuwsuur tot Jeugdjournaal

Ik help u graag!

Kwaliteit volgens de VPRA