Bussuum,
05
maart
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Jubilerende Rotary Classic Car Rally rijdt voor onderzoek taaislijmziekte bij kinderen

15e Classic Car rally op 26 mei a.s.: Online inschrijven kan vanaf nu!

Samenvatting

De inschrijving voor de Rotary Classic Car Rally is geopend! Bezitters van classic cars kunnen zich vanaf heden inschrijven voor de rally die wordt gereden op zaterdag 26 mei. De start is dit jaar bij Het Singer Museum in Laren. Via een pittoreske route leidt de route de meer dan 100 deelnemende equipes naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Van prachtige Bentley’s uit de jaren 30, Austin Healy’s uit de jaren 50 en stokoude Volvo’s tot een Alfa Romeo uit de jaren 70; onder de enorme startboog worden prachtexemplaren uit alle decennia voor 1980 weggevlagd door topkok Julius Jaspers. Het batig saldo van deze rally komt ten gunste van CF Centrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Het gaat om een innovatief medicijnonderzoek dat kinderen kan helpen met taaislijmziekte.

Rino Schreuder, voorzitter van de Rally organisatie: “De opbrengst van de rally wordt ieder jaar geschonken aan een goed doel dat bijdraagt aan het welzijn van zieke kinderen. We maken daarbij werkelijk het verschil en staan vaak aan het begin van een ontwikkeling of onderzoek. Dit jaar helpen we in de strijd tegen taaislijmziekte. Bij deze ongeneeslijke ziekte is het slijm dat in verschillende klieren gemaakt wordt te dik en te taai. Het slijm kan niet goed doorstromen en hierdoor hoopt het op in je organen. Bijvoorbeeld in de longen, waardoor deze niet goed meer werken. Professor Kors van der Ent doet op een innovatieve manier onderzoek naar het effect van medicijnen voor kinderen. Hij gaat de opbrengst van de rally inzetten om vijftien extra patiënten in het onderzoek op te nemen. Deze patiënten worden dan daadwerkelijk geholpen, terwijl de resultaten door het onderzoek ook ten goede komen aan anderen.”

De inschrijfkosten bedragen € 250,-. Inschrijven kan via de website www.rccr.nl. De RCCR wordt voor georganiseerd door de Rotary Club Bussum.

De RCCR wordt mede mogelijk gemaakt door: Rabobank Gooi en Vechtstreek , Jean Louis Bernardi Stichting, Oranje-Nassau Energie, Volvo Buitenweg, van Blerkum Stichting, Accord, Rally Events, ARBOZ, MK producties en vele andere sponsoren.