Amsterdam,
04
mei
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Jeroen Koot nieuwe CEO van CEG

Uitrol van gepatenteerde torrefactie technologie voor biomassa

Samenvatting

Jeroen Koot is per 1 mei 2018 de nieuwe CEO van Clean Electricity Generation (CEG) verantwoordelijk voor de strategische uitbouw van de onderneming. Erik Huis zal als partner en asset manager van grootaandeelhouder Momentum Capital betrokken blijven. Koot heeft een ruime ervaring als directeur bij middelgrote- en grote ondernemingen waarvan het meest recent een herstructurering en succesvolle verkoop van BioMCN aan strategische partners voor private equity bedrijf Waterland.

Erik Huis van CEG: “Op basis van Jeroen’s succesvolle staat van dienst op het gebied van technologie- en industrie, is Jeroen de juiste man om de positie van CEG als leverancier van oplossingen van biomassa als duurzame energiebron verder uit te bouwen en een prominente plek te geven in de huidige energie transitie.”

CEG gaat in een partnership met onder andere Fluor Stork wereldwijd haar technologie uitrollen. Getorreficeerde biomassa, of biokolen is een oplossing waarbij bestaande infrastructuur zonder grote investeringen kan worden ingezet met duurzame biobrandstof. De productie van biokolen vindt op dit moment plaats in Derby, Verenigd Koninkrijk. De bouw van de eerstvolgende fabriek met een jaarlijkse capaciteit van 200.000 ton voor Baltania OÜ start dit jaar in Estland.”