Amsterdam,
17
juli
2017
|
13:39
Europe/Amsterdam

Martijn Dekker nieuwe CEO van Seaborough

Samenvatting

Het Amsterdamse R&D bedrijf Seaborough, heeft Martijn Dekker (51) per 1 juli jl. benoemd tot CEO. Dekker volgt Fred van Ommen op die als senior Advisor Life Science aan Seaborough verbonden blijft. Seaborough is onderdeel van Momentum Capital. Dekker stond aan de basis van de recente licentieovereenkomst van de oneTLed technologie met het Chinese Sengled, die nu de LED TL-buizen, die volledig compatibel zijn met alle magnetische en elektronische ballasten, gaan produceren, en deze onder eigen merknaam mogen verkopen als ook aan alle grote lichtmerken waarvoor Sengled als fabrikant optreedt. Hierdoor kunnen straks in bestaande tl-armaturen oude fluorescent buizen worden vervangen door energiezuinige LED buizen.

Dekker heeft een ruime ervaring in research en development van LED producten en heeft onder meer gewerkt bij de verschillende afdelingen van Philips, Lemnis Lighting en bij Carus, een grote leverancier van Ikea waar hij verantwoordelijk was voor de introductie van nieuw LED lampen. Dekker: “Ik ben verheugd deel uit te maken van een toonaangevende speler in de R&D LED markt. Met onze baanbrekende technologie kunnen we daadwerkelijk het verschil maken. Met ongeveer 12 miljard TL armaturen wereldwijd, zullen schonere en meer energiebesparende LED buizen de elektriciteitsconsumptie kunnen terugdringen met 50%.”

Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital:” Ik ben er van overtuigd dat Martijn een bron van stabiliteit en ervaring zal zijn om Seaborough de juiste internationale impuls te geven.”

Martijn Dekker nieuwe chief executive officer van Seaborough

17
jul
2017
ledmagazine.nl
Boilerplate

Over Seaborough

Seaborough is een R&D bedrijf met een sterke in-house IP afdeling en een business unit dat LED oplossingen vermarkt. Seaborough vindt uit, ontwikkelt en vercommercialiseert baanbrekende innovaties voor de verlichtingsindustrie. Het bedrijf beschikt over een grondige kennis van de huidige industriële omgeving en bezit het doorzettingsvermogen, de vaardigheden en expertise om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Seaborough richt zich op het uitvinden, ontwikkelen en vermarkten van verlichtingstechnologie door middel van patentering en het uitgeven van licenties. Men is toegewijd om een significante en duurzame impact te hebben op gemeenschappen in het algemeen door te verzekeren dat producten helpen bij het reduceren van de impact op het milieu. Seaborough heeft vooraanstaande LED experts en wetenschappers. Het heeft een eigen onderzoeksfaciliteit en ontwikkelt in haar eigen laboratorium. Het bedrijf wordt gesteund door investeerders die haar visie en doelstelling ondersteunen en toegewijd zijn voor de lange termijn. Seaborough is een 100% participatie van Momentum Capital.