Kownaty,
29
september
2018
|
22:00
Europe/Amsterdam

Themapark Majaland Kownaty op spectaculaire wijze geopend

Samenvatting

Na jaren van intense voorbereiding stelden Plopsa en Momentum Capital deze avond feestelijk het gloednieuwe themapark Majaland Kownaty voor aan het publiek. Aan de bouw van het park hangt een prijskaartje van 20 miljoen euro.

Plopsa heeft er sinds vandaag een gloednieuw park bij! Majaland Kownaty, het allereerste Poolse park binnen de internationale pretparkengroep, werd vandaag door middel van een geanimeerde openingsshow voorgesteld aan het grote publiek. Tal van internationale genodigden woonden de officiële opening bij. “We hebben lang uitgekeken naar dit moment.”, glundert CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof. “Het resultaat is prachtig, we zijn dan ook ontzettend trots op wat ons investerings- en bouwteam verwezenlijkt hebben.”

Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital, is eveneens tevreden: “De opening van Majaland is een teamprestatie waarbij de lokale autoriteiten en gemeenschap, het team in Polen, de geweldige expertise van Plopsa en Studio 100, Momentum Capital en haar mede-investeerders allemaal hun bijdrage hebben geleverd. Bovendien gaan we een markt bedienen met het eerste echte themapark in Polen. Dat ons deze eer samen met Studio 100 en Plopsa te beurt valt maakt ons bijzonder trots!”

Martijn van Rheenen
De opening van Majaland is een teamprestatie waarbij de lokale autoriteiten en gemeenschap, het team in Polen, de geweldige expertise van Plopsa en Studio 100, Momentum Capital en haar mede-investeerders allemaal hun bijdrage hebben geleverd.
Martijn van Rheenen

Ook Studio 100-oprichters Gert Verhulst, Hans Bourlon waren van de partij om het prachtige resultaat van de samenwerking tussen de Nederlandse investeringsgroep Momentum Capital en Plopsa te vieren. “Majaland werd gerealiseerd als onderdeel van de totale entertainmentformule van Studio 100 en is een logisch gevolg van de immense populariteit van Maya de Bij in Polen.”, legt Gert Verhulst uit. “De opening van Majaland Kownaty sluit uitstekend aan op onze groeiambitie.”

Het openingsfeest werd afgesloten met een adembenemend vuurwerkspektakel.

Toekomstplannen
Tijdens de feestelijke openingsshow werd bovendien reeds een nieuwe investering bekendgemaakt. Zo werden recent de bouwwerken gestart voor de constructie van een nieuwe attractie in de vorm van een houten coaster. Het zal de allereerste houten coaster in Polen zijn. Het kostenplaatje van het nieuwe pronkstuk bedraagt 7,5 miljoen euro.

Boilerplate

Over Plopsa

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, baat 6 themaparken uit die gemiddeld goed zijn voor zo’n 3 miljoen bezoekers per jaar. De Plopsa-parken bieden het plezier van topattracties voor groot en klein in een unieke omgeving. In België bevinden zich Plopsaland De Panne, het waterpark Plopsaqua De Panne, het overdekte Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo in de Belgische Ardennen. In 2010 werd het eerste Nederlandse indoor themapark, Plopsa Indoor Coevorden, geopend. Datzelfde jaar werd ook het bestaande Duitse Holiday Park overgenomen. Op 29 september 2018 opende Plopsa haar eerste pretpark in Polen: Majaland Kownaty. In 2020 zal het tweede Plopsa-waterpark openen in Hannuit: Plopsaqua Hannuit-Landen. Naast de parken beheert Plopsa ook een externe Plopsa Winkel in Wijnegem Shopping Center en het Plopsa Theater in De Panne. De opening van het allereerste Plopsa Hotel in De Panne staat eveneens gepland in 2020.

Over Momentum Capital

Waarde creëren door markten ten goede te veranderen samen met co-investeerders.

Momentum Capital is een private participatiemaatschappij die samen met co-investeerders ondernemend investeert buiten de beurs om. Door industrieën ten goede te veranderen draagt Momentum Capital bij aan het oplossen van mondiale vraagstukken die een alsmaar groeiende wereldbevolking en toenemende vraag naar energie met zich meebrengen. De investeringen van Momentum Capital concentreren zich in een select aantal sectoren: Urban, Clean Tech en Leisure. Samen met de co-investeerders vormt Momentum Capital een groep invloedrijke vermogende ondernemers en professionele beleggers die naast kapitaal ook kennis, netwerk en ervaring toevoegen. Reeds 14 jaar lang, met een succesvol track record. ‚Äč

Over Studio 100

Studio 100 werd in 1996 opgericht door Gert Verhulst en Hans Bourlon. Het bedrijf is uitgegroeid tot een unieke internationale onderneming in familie-entertainment, met een zeer sterke reputatie. Studio 100 staat garant voor een brede waaier aan kwaliteitsproducten op het vlak van familie- en kinderentertainment: televisie, film, boeken, tijdschriften, cd’s, merchandising, eigen zenders, digitale platformen, shows en theaterproducties… alles wordt binnenshuis ontwikkeld. Studio 100 heeft diverse populaire pretparken: Plopsaland en Plopsaqua in De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Holiday Park in Duitsland en Plopsa Indoor in het Nederlandse Coevorden. De uitbouw van meerdere complementaire activiteiten rond de verschillende Studio 100 figuren is één van de sterktes van Studio 100.