Amsterdam,
21
september
2018
|
16:56
Europe/Amsterdam

Nederlandse Momentum Capital en Belgische Plopsa Group gaan investeren in meerdere Poolse themaparken

Feestelijke opening Themapark Majaland in Polen nabij Berlijn

Samenvatting

Op 29 september a.s. wordt in Kownaty (Polen) nabij Berlijn, het eerste Majaland Themapark geopend. Het Poolse Majaland is een initiatief van de Nederlandse investeerder Momentum Capital in een joint venture met Plopsa Group, de themaparkendivisie binnen Studio 100. Majaland is het eerste themapark in geheel Polen en is gelegen op Holiday Park Kownaty, een recreatiegebied van in totaal 205 hectare in het Pools-Duitse grensgebied nabij Berlijn. Een project dat tien jaar geleden is gestart n.a.v. een handelsmissie naar Polen, heeft uiteindelijk geleid tot een succesvolle Nederlandse/Belgische samenwerking in Polen met Majaland als eerste resultaat. De joint venture tussen Plopsa Group en Momentum Capital is voornemens om de komende drie jaar in totaal circa 100 miljoen euro te investeren, waarvan de helft wordt geïnvesteerd in Kownaty.

Journalisten zijn van harte welkom om bij de feestelijke opening aanwezig te zijn waar Steve van de Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, Studio 100-oprichters Gert Verhulst, Hans Bourlon en Danny Verbiest en CEO Martijn van Rheenen namens Momentum Capital beschikbaar zijn om te vertellen over de toekomstige ambities en marktpotenties van themaparken in Polen in het algemeen en de joint venture waaronder Majaland Kownaty en de toekomstige parken vallen in het bijzonder.

Na de opening wordt meteen al gestart met een uitbreiding van het park in de vorm van een outdoor gedeelte waaronder een houten achtbaan. De twee partijen hebben momenteel nog meer themaparken ‘in de pijplijn’ in onder meer Warschau en mogelijk Gdansk.

Datum: 29 september

rogramma:

19u00 Feestelijke ontvangst met receptie
20u00 Start openingsshow
20u30 Mogelijkheid tot individuele interviews + vrij bezoek aan het park
22u30 Vuurwerk
23u00 Einde Adres: Majaland Kownaty, Kownaty 17, 66-235 Torzym, Poland 

NB In overleg kan worden gezorgd voor transfers naar Majaland Kownaty 
Aanmelden via: David Gribnau Tel: +31620415329, david@gribnau.com

Het strategisch gelegen Holiday Park Kownaty situeert zich tussen Berlijn en Poznan en is gelegen aan de afslag van de A2 snelweg tussen Berlijn en Warschau. Het recreatiedomein is eveneens een initiatief van Momentum Capital en zal bestaan uit op elkaar aansluitende themaparken en voorzieningen, waaronder hotels en een bungalowpark. Het themapark Majaland heeft hierbinnen een grootte van 10 hectare, zal naar schatting op termijn 500.000 bezoekers per jaar verwelkomen en is het hele jaar door geopend.

Boilerplate

Over Momentum Capital 
Momentum Capital is meer dan tien jaar actief als investeringsmaatschappij met het doel om markten ten goede te veranderen. De investeringen van Momentum Capital concentreren zich in een select aantal sectoren: Urban, Clean Tech en Leisure. 

Over Plopsa
Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, baat 6 themaparken uit die gemiddeld goed zijn voor zo'n 3 miljoen bezoekers per jaar. De Plopsa-parken bieden het plezier van topattracties voor groot en klein in een unieke omgeving. In België bevinden zich Plopsaland De Panne, het waterpark Plopsaqua De Panne, het overdekte Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo in de Belgische Ardennen. In 2010 werd het eerste Nederlandse indoor themapark, Plopsa Indoor Coevorden, geopend. Datzelfde jaar werd ook het bestaande Duitse Holiday Park overgenomen. Op 29 september opent Plopsa haar eerste pretpark in Polen: Majaland Kownaty. In 2020 zal het tweede Plopsa-waterpark openen in Hannuit: Plopsaqua Hannuit-Landen. Naast de parken beheert Plopsa ook een externe Plopsa Winkel in Wijnegem Shopping Center en het Plopsa Theater in De Panne. De opening van het allereerste Plopsa Hotel in De Panne staat eveneens gepland in 2020.