Bussum,
31
oktober
2016
|
09:00
Europe/Amsterdam

Opbrengst Rotary Classic Car Rally naar project kinder-diabetes

Inschrijven vanaf nu mogelijk!

Samenvatting

De inschrijving voor de veertiende, jaarlijkse Rotary Classic Car Rally is weer geopend. De rally wordt gehouden op zaterdag 20 mei 2017. De opbrengst van deze rally (gemiddeld zo’n 25.000 euro) komt dit keer ten goede aan een project van het Radboud Ziekenhuis om jongeren met diabetes te ondersteunen bij het leven met deze belastende ziekte.

Zware druk door ziekte
Rino Schreuder, voorzitter van de Rally-organisatie: “Het leven verandert ingrijpend wanneer kinderen te horen krijgen dat ze diabetes te hebben. Met bijna geen enkele andere ziekte moet je door de dag zoveel rekening houden. Dat legt een zware druk op pubers. Ze schamen zich voor hun vragen, voor hun dieet, en willen niet opvallen door aparte leefregels. Ze hebben moeite om naar een arts te gaan. Toch hebben jongeren behoefte om over hun zorgen met hun arts of verpleegkundige te praten. Ze weten alleen vaak niet goed hoe. Dit voelt vaak heel eenzaam.”

Van de 7.000 jongere diabetespatiënten in Nederland is daardoor 35% depressief; en 10% heeft suïcidale gedachten.

SuikerCompas
Om jongeren daarbij te ondersteunen wil het Radboud Ziekenhuis het SuikerCompas (COMmunicatie Psychologische ASpecten van diabetes) ontwikkelen. SuikerCompas helpt jongeren aan de hand van vragen die ze kunnen invullen, beter onder woorden te brengen hoe het met ze gaat. Ook laat SuikerCompas aan de hand van antwoorden op de vragen die jongeren zelf geven, zien wat ze kunnen doen om iets aan hun problemen te doen.

Classic Car Rally 2017
Schreuder: “Ieder jaar zoekt de rallycommissie een Goed Doel uit dat met kinderen en gezondheid te maken heeft. Het moet wetenschappelijk onderbouwd zijn, een vliegwieleffect hebben, en niet op andere manieren gefinancierd kunnen worden. Zo hebben we het vorig jaar met een bijdrage van € 40.000 mogelijk gemaakt dat het Emma Kinderziekenhuis een uniek thuistrainingsprogramma kon ontwikkelen voor te vroeg geboren baby’s.”

Volgend jaar gaat de opbrengst van de Rotary Classic Car Rally dus naar het project SuikerCompas. Dat kan daarmee de site van SuikerCompas-site vormgeven, bouwen en toegankelijk maken voor jongeren.

De inschrijfkosten voor deze 14de rally bedragen € 250,-. Inschrijven kan via de website www.rccr.nl.

Boilerplate

Over Rotary Bussum
Rotary is een wereldwijde serviceclub met 1.6 miljoen leden die zich inzetten voor maatschappelijke doelen. Naast de jaarlijkse Classic Car Rally, organiseert Rotary Bussum elk jaar Jong Ontmoet Oud waarbij mensen uit lokale verzorgingshuizen in Bussum de generale repetitie van de eindmusical van middelbare scholen bezoeken. Ook andere lokale initiatieven worden ondersteund: soms financieel, en vaak ook met hand- en spandiensten. Rotary Bussum is ook verantwoordelijk voor de Bussumse versie van Wandelen voor Water wanneer kinderen zich laten sponsoren door familie en vrienden voor de financiering van drinkwaterprojecten in Afrika en Azië.