Den Haag,
16
september
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Oude woonhuis Joseph Luns wordt verkocht

Samenvatting

Op 24 september vindt de verkoop plaats van de monumentale villa gelegen aan Plein 1813 in Den Haag. Het pand gelegen op nummer 2 wordt door Troostwijk Vastgoed Verkoop verkocht in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf. Op 10 september vanaf 10.00 uur is er een kijkdag. De monumentale villa is multifunctioneel inzetbaar. De villa leent zich natuurlijk ook uitstekend als woonlocatie waarbij gedacht kan worden aan een groot gezin met voldoende ruimte voor de au pair. Of denk aan een welzijnsvoorziening, hotel of horecagelegenheid. Maar ook al verschillende ambassades hebben interesse getoond voor het pand.

Arno Feenstra, algemeen directeur van Troostwijk in Nederland: "De stadsvilla die wij in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf verkopen heeft een mooie geschiedenis. Minister van Buitenlandse Zaken Luns heeft er gewoond. En het gebouw werd vanwege de fraaie ligging veelvuldig gebruikt voor overleg. De laatste jaren heeft het vooral dienst gedaan als kantoorgebouw, maar het Rijksvastgoedbedrijf heeft het gebouw niet meer nodig."

Zakelijke bestemming of onbekommerde jeugd
Hij vervolgt: "Gezien de ligging van het pand, gelegen in een wijk met veel ambassades en consulaten, verwachten wij uit die hoek belangstelling. Maar ook van investeerders, bedrijven in onroerend goed en personen die er privé willen gaan wonen. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat een groot gezin hier samen met de au pair of zelfs opa en oma fantastisch zou kunnen wonen. Of denk aan een hotel of welzijnsvoorziening. Er is wel een beperking aan het pand. Het is monumentaal en daar moet je dus goed voor zorgen. Net als het feit dat de bijzonder fraaie beukenbomen vanwege hun ouderdom beschermd zijn… Maar verder leent de villa zich voor ontvangsten van mensen bij een eventuele zakelijke bestemming of juist voor een zeer onbekommerde jeugd bij een meer private bestemming. De kleine bunker en het geheime luikje in de lambrisering waar een radio in is verstopt, voor geval van een calamiteit, krijg je er dan bij." 

Wat feiten:
De riante monumentale vrijstaande villa heeft een oppervlakte (bvo) van 1251 m2 en is gelegen op een perceel van ruim 5240 m2. Het object, gebouwd in 1860, heeft rondom een tuin met veel privacy en een oprit met ruime parkeergelegenheid. Meer informatie over de verkoop is te vinden op de website www.plein1813denhaag.nl