06
januari
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Randstad Techniek werft ook actief ouderen

Divisie Techniek van Randstad Nederland richt zich naast ervaren vakmensen en leerling vakmensen tevens specifiek op het bemiddelen van senior vakmannen van vijftig jaar en ouder. Het is voor het eerst dat dit onderdeel van Randstad extra nadruk legt op het bemiddelen van ouderen, die als onderhoudsmonteurs, elektromonteurs, operators en lassers aan de slag moeten.

6-1-2010 | De stap is noodzakelijk omdat op dit moment meer dan duizend technische vacatures onvervuld zijn en Randstad ziet de technische markt sterk aantrekken. “Ondernemers moeten eventuele vooroordelen aan de kant zetten en gebruikmaken van vakmensen. Jongeren kiezen niet meer voor de rest van hun leven voor dezelfde onderneming. Ervaren technici zijn meteen productief, leveren op en zorgen voor een gedegen kennisoverdracht binnen de organisatie.”, aldus Peter Feld, divisiedirecteur van Randstad Techniek.

Peter Feld luidt daarom de noodklok: “We zijn de afgelopen tijd geconfronteerd met een fors probleem. De vraag naar technisch personeel trekt aan, maar in de sector zijn weinig jongeren geïnteresseerd. Daarom hebben wij in nauw overleg met FNV besloten om onze wervings- en marketing inspanningen speciaal te richten op de senior vakman van vijftig jaar en ouder. Tot voor kort waren er eigenlijk alleen maar kleine spelers actief op deze markt. Maar wij willen de markt nu echt openbreken.”

Ouderen op slimme manier inzetten
Marcel Nuyten, cao-onderhandelaar voor o.a. de uitzendsector van FNV: “Dit is een interessant initiatief. Het sluit aan bij onze agenda om ouderen aan het werk te houden en hun participatiegraad te vergroten. Want het is leuk om te praten over langer doorwerken, maar laten we er werk van maken om als eerste die ouderen aan het werk te houden. En niet als suppoost of surveillant zoals helaas te vaak gebeurt, maar in hun eigen vakgebied. Ze hebben vaak het stigma dat ze duur en langzaam zijn. Maar dat is onterecht. Ervaren vakmensen werken over het algemeen effectiever en kunnen jongeren de liefde en kennis van het vak overbrengen. Ze kunnen van onschatbare waarde zijn voor het coachen en begeleiden van leerlingen. Zet daarom ouderen in. Dat is goed voor bouwend en technisch Nederland en broodnodig om kennis en vakmanschap vast te houden en jongeren op te leiden.”

Feld: “De kans dat mensen boven de 50 jaar een baan vinden is op dit moment slechts 10%. Wij gaan er voor zorgen dat deze kans structureel toeneemt door de senior vakmannen, zoals onderhoudsmonteurs, elektromonteurs, operators en lassers, in te zetten in hun vak. En waar mogelijk koppelen we hen aan jongeren. Zodat zij hun liefde voor het vak kunnen overbrengen. Het lijkt op het oude Gilde idee: ervaren vakmensen die als leermeester de jongeren (vroeger gezel genoemd) opleiden tot vakman. Ook mensen die al gepensioneerd zijn kunnen bij ons terecht. Leeftijd speelt geen rol. Wij selecteren kandidaten op basis van aantoonbaar vakmanschap, motivatie en mogelijke inzetbaarheid en willen het eerste landelijke aanspreekpunt zijn voor ouderen die willen werken in het vakgebied waar zij een passie voor hebben.”

Perstechnisch een daverend succes ondermeer verschenen op: ANP, Telegraaf, Geenstijl, RTL, BNR, Radio 2 etc etc

Journalisten over mij als adviseur

Journalisten over mij als adviseur

o.m. FD, De Telegraaf en BNR

Van Nieuwsuur tot Jeugdjournaal

Ik help u graag!

Kwaliteit volgens de VPRA