Bussum,
14
januari
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Rotary Classic Car Rally: Kinderen met sikkelcelziekte helpen

Samenvatting

De inschrijving van de Rotary Classic Car Rally staat open voor alle bezitters van classic cars en wordt dit jaar gehouden op zaterdag 25 mei. De start is bij Fort Wierickerschans te Bodegraven. Via een pittoreske route door het Groene Hart leidt de route de meer dan 100 deelnemende equipes naar de Tinfabriek in Naarden. Van prachtige Bentley’s uit de jaren 30, Austin Healy’s uit de jaren 50 en stokoude Volvo’s tot een Alfa Romeo uit de jaren 70. Dit is alweer de 16e RCCR en voor het eerst is er een keuze tussen een sport- of een tourklasse. Zoals ieder jaar gaat de opbrengst van de rally naar een goed doel. Dit jaar is dat een onderzoek naar pijnbestrijding bij Sikkelcelziekte dat wordt uitgevoerd door het Amsterdam UMC. Kinderen met Sikkelcelziekte lijden aan steeds terugkerende heftige pijnaanvallen.

Ruud Teeuwen, voorzitter van de Rally organisatie: ‘De opbrengst van de rally wordt ieder jaar geschonken aan een goed doel dat bijdraagt aan het welzijn van zieke kinderen. We maken daarbij werkelijk het verschil en staan vaak aan het begin van een ontwikkeling of onderzoek. Dit jaar

financieren we een wetenschappelijk pilot project onder leiding van prof. Karin Fijn van Draat, hoogleraar Kinderhematologie. We maken een onderzoek naar pijnbestrijding bij Sikkelcelziekte mogelijk. Sikkelcellen verstoppen de kleine bloedvaatjes. Dit veroorzaakt schade aan verschillende organen zoals longen, hersenen en nieren. De verstoppingen van de bloedvaten zorgen bij kinderen voor steeds terugkerende, heftige pijnaanvallen. Daar willen we graag wat aan doen, en met deze rally maken wij dat mogelijk.’

De inschrijfkosten bedragen € 250,-. Inschrijven kan via de website www.rccr.nl. De RCCR wordt voor georganiseerd door de Rotary Club Bussum.

Boilerplate

Over Rotary Bussum
Rotary is een wereldwijde serviceclub met 1.6 miljoen leden die zich inzetten voor maatschappelijke doelen. Naast de jaarlijkse Classic Car Rally, organiseert Rotary Bussum elk jaar Jong Ontmoet Oud waarbij mensen uit lokale verzorgingshuizen in Bussum de generale repetitie van de eindmusical van middelbare scholen bezoeken. Ook andere lokale initiatieven worden ondersteund: soms financieel, en vaak ook met hand- en spandiensten. Rotary Bussum is ook verantwoordelijk voor de Bussumse versie van Wandelen voor Water wanneer kinderen zich laten sponsoren door familie en vrienden voor de financiering van drinkwaterprojecten in Afrika en Azië.