26
februari
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

SunExpress selecteert uit 58 piloten bij Stella aviation academy

Afgelopen week zijn recruiters van SunExpress bij het Nederlandse Stella aviation academy in Maastricht op bezoek geweest om uit maar liefst 58 kandidaten een selectie te maken voor een baan als piloot. Het is nog onbekend hoeveel piloten er daadwerkelijk worden aangenomen. Maar de verwachtingen bij Stella aviation zijn hooggespannen. Het is voor de vijfde maal dat de Turkse luchtvaartmaatschappij piloten werft bij de Nederlandse luchtvaartschool. De afgelopen jaren hebben maar liefst vijftig piloten de weg gevonden naar SunExpress. SunExpress is een joint venture tussen Lufthansa en Turkish Airlines die vliegt met een vloot van in totaal achtentwintig Boeing 737ng's vanuit Turkije. De studenten treden deze zomer in dienst van de luchtvaartmaatschappij om verder te worden opgeleid tot piloten op een Boeing 737-800.

26-2-2013 | Directeur Evert-Jan Hilgeman: "Onze samenwerking met SunExpress past in onze strategie om met meerdere luchtvaartmaatschappijen verspreid over de wereld goede relaties aan te knopen. In groeimarkten zoals Azië en Oost-Europa maar ook in West-Europa. De luchtvaart is grillig en gevoelig voor de economische ontwikkelingen en conjunctuur. Als pilotenopleider moet je constant opzoek naar luchtvaartmaatschappijen waarvan je weet dat ze op de langere termijn medewerkers nodig hebben. Dat is een enorme klus. Het is echter goed om te zien dat luchtvaartmaatschappijen bij ons terug komen om in hun behoefte naar piloten te voorzien."

Hij vervolgt: "Piloten anno nu moeten hun scope verbreden. De Nederlandse markt zit de komende jaren nog op slot. Je moet als piloot dus de wereld in trekken om je baan te bemachtigen. Je eerste vlieguren ‘maken' is inderdaad veelal de drijfveer en belangrijk, maar een goed salaris ook. Stella gaat daarin zeer secuur te werk door met de juiste luchtvaartmaatschappijen samen te werken."

Ondermeer verschenen op Nujij, Piloot en vliegtuig, Dichtbij,  en pagina groot artikel in de Telegraaf

Journalisten over mij als adviseur

Journalisten over mij als adviseur

o.m. FD, De Telegraaf en BNR

Van Nieuwsuur tot Jeugdjournaal

Ik help u graag!

Kwaliteit volgens de VPRA