Tilburg,
21
oktober
2015
|
10:05
Europe/Amsterdam

Tekort aan logistiek personeel gevaar voor Brabant

"Logistieke Taskforce noodzakelijk om economische stilstand te voorkomen"

Samenvatting

Een gebrek aan logistiek personeel is een ernstige bedreiging voor de logistieke werkgevers in Tilburg en Breda. Het tekort is zo groot dat de logistieke grootmachten permanent bij uitzendbureaus de wervingsvraag hebben uitstaan en dat de inzet van werklozen goed moet worden overwogen. Dit blijkt uit een rondgang van uitzendorganisatie Luba bij Brabantse bedrijven.

Madelon Rats, regiodirecteur van Luba in Brabant: "De afgelopen jaren zijn er een grote aantallen logistieke spelers naar Brabant gekomen. Bestaande organisaties hebben uitgebreid en gezamenlijk doen zij een fors beroep op de arbeidsmarkt voor logistiek personeel. De grote logistieke organisaties hebben dringend behoefte aan goed geschoold logistiek personeel en wij moeten er alles in het werk zetten om te kunnen leveren. Bij ons rinkelen de alarmbellen en wij doen er alles aan om hoogwaardig personeel te leveren. Als ik nu in Tilburg 50 goed gekwalificeerde uitzendkrachten zou krijgen kan ik ze meteen aan baan helpen." 

Logistieke Taskforce van Gemeente, werkgevers en uitzendbureaus
Rats: "Met de Gemeente Tilburg hebben we fraaie projecten gestart om werklozen om te scholen voor de logistieke sector. Maar zoals iedereen begrijpt vraagt dit ook nogal wat van de Gemeente.Ik denk dat het goed is om samen met de gemeente en werkgevers in Tilburg te kijken naar mogelijke opleidingstrajecten om zo in de stijgende vraag naar personeel te kunnen voorzien. Ik denk aan het vormen van een logistieke taskforce."