Amsterdam,
10
september
2018
|
09:46
Europe/Amsterdam

Topkunstenaars helpen school aan beurzen

“UWC Art for Impact” biedt kunstenaars platform voor filantropie

Samenvatting

Van 14 tot en met 16 september 2018 wordt in de Outsider Art Galerie, naast de Hermitage Amsterdam, een bijzondere verkoopexpositie gehouden. Ruim 20 topkunstenaars (o.a. Berend Strik, Carlijn Mens, Marc Mulders, Jimmy Nelson en Sacha de Boer) brengen meer dan 60 werken in als hun manier om bij te dragen aan het goede doel. Voorafgaand aan de expositie is er een (besloten) veiling in het auditorium van de Hermitage Amsterdam. De opbrengst van UWC Art for Impact komt ten goede aan beurzen voor Nederlandse jongeren met onvoldoende financiële middelen die 5 en 6 vwo doen aan een van de wereldwijde scholen van United World Colleges (UWC). De thematiek van de kunstwerken komt overeen met die van UWC: iets doen voor een vreedzamere en duurzamere wereld.

Op ieder van de zeventien UWC scholen zitten leerlingen met 80 tot 100 nationaliteiten, waarvan het grootste deel een gehele of gedeeltelijke beurs krijgt. De internationale organisatie van UWC geeft jaarlijks minimaal honderd jongeren met een vluchtelingenachtergrond de kans een UWC opleiding te volgen met een volledige beurs.

Marije Adriaansens, Directeur UWC Nederland: “Wij merkten dat er veel kunstenaars zijn die, net als wij, een steentje willen bijdragen aan een betere en duurzamere wereld. UWC doet dat door onderwijs aan de maatschappelijk leiders van de toekomst, zij door de boodschap in hun kunst. Wij zijn erg trots dat deze kunstenaars hiermee laten zien dat zij achter de idealen van UWC staan. Gezien de inbreng van topstukken dit jaar gaan we er dan ook van uit dat UWC Art for Impact een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden. ”

De verkoopexpositie van UWC Art for Impact is geopend op 14, 15 en 16 september van 12.00 tot 17.00 uur in de Outsider Art Galerie naast de Hermitage Amsterdam. Kijk nu al op de webapp [https://uwc-hermitage.totalservices.io] om te bieden of te kopen.