Zwolle,
02
april
2018
|
19:41
Europe/Amsterdam

Vergelijk.nl onderzoekt Amazon. Conclusie: in 50% van vergelijkingen goedkoper!

Internet gigant Amazon zal zorgen voor aardverschuiving

Samenvatting

De artikelen die te vinden zijn op Amazon.de zijn vanaf nu te vergelijken op Vergelijk.nl en wat blijkt: in 50% van de gevallen zijn de producten die Amazon aanbiedt goedkoper dan de gevestigde Nederlandse webshops. Dit blijkt uit een analyse van Vergelijk.nl. Voor consumenten betekent dit dat het vergelijken van producten daadwerkelijk loont. Want een Fitbit charge 2, een Samsung Galaxy Tab A en en Oral-B pro 6700 cross koop je goedkoper bij Amazon terwijl je juist voor een Senseo quadrante, een Philips airfryer en een Philips 4000 LED tv bij respectievelijk Coolblue en de Televisiewinkel moet zijn. ‘De komst van Amazon naar Nederland gaat een aardverschuiving te weeg brengen voor onlineshoppers', aldus Ben Kerkhof, oprichter van Vergelijk.nl.

Kerkhof: "Sinds vorig jaar weten we dat Amazon naar Nederland zal komen met een eigen Nederlandse website. Maar vanaf nu kunnen de Amazon-prijzen via Vergelijk.nl al worden vergeleken met de prijzen van andere Nederlandse winkels. Amazon heeft ons als enige in Nederland en België geselecteerd om hun volledige (Duitse) aanbod - dat later dit jaar ook via Amazon.nl - is te verkrijgen, mee te nemen in de vergelijkingsresultaten. Uit onze vergelijking blijkt vooral A-merken aanzienlijk beter ‘uit de verf' komen via Amazon." 

Winnaar is de consument die vergelijkt
De komst van Amazon maakt het maar weer eens duidelijk dat het echt de moeite loont om voor goede kwalitatieve producten altijd even te vergelijken. Grote winnaar is in dit geval de consument die nu daadwerkelijk inzicht krijgt waar hij het beste zijn bestellingen kan plaatsen. De verwachting is dat zowel webwinkels als fysieke winkels wat dat betreft hun borst nat moeten gaan maken."

’Amazon helft goedkoper dan Nederlandse webwinkel’

02
apr
2018
www.telegraaf.nl

'Amazon goedkoper dan Nederlandse winkels'

02
apr
2018
www.finanzen.nl
Boilerplate

Over vergelijk.nl
Vergelijk.nl is in 1999 begonnen als eerste product- en prijsvergelijkingssite van Nederland. Op de site worden ruim 4 miljoen producten aangeboden door honderden webwinkels en ook fysieke winkeliers, met elkaar vergelijken en staan de meningen en adviezen van duizenden andere consumenten over producten en winkels te lezen. Door inzicht te geven in de verschillen tussen producten, prijzen en winkels wordt het voor de consument makkelijker om een aankoopbeslissing te nemen. Prijsoverzichten worden altijd gesorteerd op prijs en niet op basis van vergoedingen. Vergelijk.nl is onderdeel van het Nederlandse Compare Group, een zelfstandig en onafhankelijk bedrijf. Onder verschillende merknamen beheren wij meerdere vergelijkingssites, ook in België en Finland